Nikah İşlemleri

Türk medeni kanunu ve evlendirme yönetmeliği gereği Derinkuyu Belediyesi tarafindan evlendirme işlemlerinin yapılabilmesi için çiftlerden herhangi birinin Derinkuyu’da ikamet etme zorunluluğu vardır.

MüRACAAT IçIN GEREKLI BELGELER

1- Nüfus Cüzdani Arkali-önlü Fotokopisi (çiftlerin) 1’er Adet

2- çiftlerin Ikametgah Belgesi

3- Vesikalik Fotograf (çiftlerden) 5'er Adet

İkametgahları Derinkuyu'da olmayıp fakat Derinkuyuda evlenmek isteyen kişilerin bulundukları bölgenin evlendirme memurluğundan izin belgesi getirmeleri gerekmektedir.

MüRACAATTAN SONRA BELEDIYEMIZCE YAPILAN İŞLEMLER

1-Evlenme Beyannamesi

2-Evlenme Ehliyet Belgesi

3-Nüfus Kayit örnegi (Evlenme Ehliyet Belgesi ile birlikte, çiftler tarafindan Ilçe Nüfus Müdürlügüne müracaat edilip alinacak)

4-Saglik Raporu Talep Formu ( Belediyemiz tarafindan doldurulan Form Saglik Ocaginda çiftler tarafindan tasdik ettirilecek)

5-Nüfus Cüzdan örnegi

6-Mernis Evlendirme Belgesi

7-Evlendirme Cüzdani

BELEDIYEMIZ TARAFINDAN DüZENLENEN BELGE BEDELI OLAN 75,00 TL, BELEDIYE VEZNESINE MAKBUZ KARSILIGINDA öDENMESI GEREKMEKTEDIR

Yaşı küçük olanlar;

16 yaşını bitiren kadin ve erkek Sulh Hukuk Hakimliginin izni ile evlenebilir.

17 yaşını dolduran kadin ve erkeğe anne baba muvafakatı gerekmektedir.

Bu tür evlenmelerde anne ve babanin nüfus cüzdanlarinin arkali önlü fotokopileri gerekmektedir. çiftlerden biri yabanci uyruklu ise Türkiye'deki bagli bulundugu konsolosluktan bekarlik belgesinin alinarak Vilayet Hukuk Islerinden onaylatilip üstte belirtilen belgelerle birlikte Nikah Dairesine müracaat edilir. Bosanmis bayanlar, bosandiktan sonra 300 (üçyüz) gün içinde evlenemezler. Evlilik islemlerini yapabilmeleri için Sulh Hukuk Hakimliginden Iddet Karari almalari gereklidir.